RSS

7 Ağustos 2015 Cuma

BALKABAKLI VE KESTANELİ YASMİN PİLAVI

BALKABAKLI VE KESTANELİ YASMİN PİLAVI

Malzemeler:
200 gr bal kabağı (küp halinde doğranmış)
2 adet defne yaprağı
3 kaşık zeytinyağı
200 gr haşlanmış kestane
2 bardak yasmin pirinci
Tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 avuç soyulmuş kabak çekirdeği
2,5 su bardağı su (tavuk ya da hindi suyu da olabilir, daha lezzetli olabilir)
Hazırlanışı:
Doğranmış bal kabaklarını zeytinyağı ve tuzla harmanlayıp fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecelik fırında 20 dakika kenarları karamelize olup yumuşayana kadar pişirin. Sonra kenara alıp bekletin. Pilav tenceresinde iki buçuk bardak suyu kaynatın. Pirinçleri ve tuzu ekleyin. Tavuk veya hindi suyu kullanıyorsanız fazladan yağ eklemenize gerek yok. Sade suya yapıyor iseniz mutlaka az da olsa tereyağı ekleyin. Pilav pişip demlenirken karamelize olmuş bal kabaklarını, haşlanmış kestaneyi ve kabak çekirdeğini karıştırın. Bir süre bekleyip servis tabağına alabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...