BALKABAKLI VE KESTANELİ
YASMİN PİLAVI
Malzemeler:
200 gr
bal kabağı (küp halinde doğranmış)
2 adet defne
yaprağı
3 kaşık
zeytinyağı
200 gr
haşlanmış kestane
2 bardak
yasmin pirinci
Tuz
1 tatlı
kaşığı tereyağı
1 avuç
soyulmuş kabak çekirdeği
2,5 su
bardağı su (tavuk ya da hindi suyu da olabilir, daha lezzetli olabilir)
Hazırlanışı:
Doğranmış
bal kabaklarını zeytinyağı ve tuzla harmanlayıp fırın tepsisine yerleştirin. 180
derecelik fırında 20 dakika kenarları karamelize olup yumuşayana kadar pişirin.
Sonra kenara alıp bekletin. Pilav tenceresinde iki buçuk bardak suyu kaynatın.
Pirinçleri ve tuzu ekleyin. Tavuk veya hindi suyu kullanıyorsanız fazladan yağ
eklemenize gerek yok. Sade suya yapıyor iseniz mutlaka az da olsa tereyağı
ekleyin. Pilav pişip demlenirken karamelize olmuş bal kabaklarını, haşlanmış
kestaneyi ve kabak çekirdeğini karıştırın. Bir süre bekleyip servis tabağına
alabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder