6 KİŞİLİK
1 çay
bardağı ince bulgur
1 demet pazı
1 soğan
2 diş
sarımsak
300 gr az
yağlı kıyma
1 yemek
kaşığı domates salçası
Yarım demet
maydanoz
Yarım demet
taze nane
Tuz,
karabiber, kırmızı pul biber, kimyon
SOSU İÇİN:
4 adet domates
(rendelenmiş)
Yarım yemek
kaşığı domates salçası
1 çay
bardağı sıcak su
2 diş
sarımsak
Yarım çay
bardağı ayçiçeği yağı veya zeytinyağı
Tuz,
karabiber
YAPILIŞI:
Sosun
yapılışı: Yağı ısıtın. İçine rendelenen sarımsağı, domatesleri ve salçayı
ekleyip karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. Tuz ve
karabiberi ekleyip, karıştırın.
İçin
yapılışı: İnce bulguru, kıymayı, rendelenmiş soğanı (veya küp halinde kesilmiş
de olabilir), ince kıyılmış maydanozu, domates salçasını, rendelenmiş sarımsağı,
kıyılmış naneyi, baharatları ve tuzu bir kapta iyice yoğurun. Pazıları
saplarından ayırın. Yapraklarını kaynamış olan suda 1 dakika bekletip hemen
alın. Süzgeçte sularını süzün. İçleri yaprakların içine paylaştırıp, sarın. Bir
tencereye dizin.
Sosu üzerine
dökün. En üste de bir tabak koyup, kısık ateşte pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder