RSS

7 Ağustos 2015 Cuma

DOMATES SOSLU BULGURLU PAZI SARMASI




6 KİŞİLİK

MALZEME:
1 çay bardağı ince bulgur
1 demet pazı
1 soğan
2 diş sarımsak
300 gr az yağlı kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon
SOSU İÇİN:
4 adet domates (rendelenmiş)
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıcak su
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı veya zeytinyağı
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Sosun yapılışı: Yağı ısıtın. İçine rendelenen sarımsağı, domatesleri ve salçayı ekleyip karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın.
İçin yapılışı: İnce bulguru, kıymayı, rendelenmiş soğanı (veya küp halinde kesilmiş de olabilir), ince kıyılmış maydanozu, domates salçasını, rendelenmiş sarımsağı, kıyılmış naneyi, baharatları ve tuzu bir kapta iyice yoğurun. Pazıları saplarından ayırın. Yapraklarını kaynamış olan suda 1 dakika bekletip hemen alın. Süzgeçte sularını süzün. İçleri yaprakların içine paylaştırıp, sarın. Bir tencereye dizin.

Sosu üzerine dökün. En üste de bir tabak koyup, kısık ateşte pişirin. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...