BULGURLU ZEYTİNYAĞLI PAZI
VE KURU DOLMA
Malzemeler
1 büyük su
bardağı ince bulgur
1 adet büyük
boy soğan
1,5 tatlı
kaşığı domates salçası
1,5 tatlı
kaşığı biber salçası
2 diş
sarımsak
Bir fincan
zeytinyağı (gözünüze az gelirse yağ miktarını artırabilirsiniz)
Tuz, karabiber
1 demet pazı
8 adet kuru
biber
6 adet kuru patlıcan
Dolma sosu: 2 adet domates, 1 tatlı kaşığı
domates salçası, 2 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Soğanı küp
halinde kesip, zeytinyağında kavurun. Salçaları katıp onları da kavurun. İnce
bulguru sudan geçirip soğanların içine atın. Biraz bulgurun ıslanıp şişmesi
için bir parmak kadar su koyun.
Kuru
patlıcan ve biberleri bir tencerede kaynatın. Yumuşamalarını sağlayın.
Pazıları
yıkayın. Pazı yapraklarını kaynamış suda 2 dakika bekleterek yumuşatın. Suda
fazla bırakmayın yoksa erirler.
Hazırladığınız
iç ile pazı yapraklarını ikiye bölerek dolma sarar gibi sarın. Tencereye
aldığınız pazı sarmaların üzerine sosunuzu da dökerek yaklaşık 20 dakika
pişirin. Sarmaların açılmaması için üzerlerine bir tabak yerleştirin.
Aynı iç ile
kuru patlıcan ve kuru biberleri de doldurun.
Kuru
patlıcan ve kuru biberleri ayrı bir tencereye alarak üzerlerine de sosu dökerek
yaklaşık 30 dakika pişirin.
Sos: Domatesleri rendeleyin, sarımsakları
ezin hepsini biraz zeytinyağı ve bir fincan su koyarak tuz da ilave ederek
karıştırın ve dolmaların üzerine pişmeden önce dökün ve birlikte pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder