6-8 KİŞİLİK
Malzeme:
1 adet kuzu
ciğeri
100 gr
kuşbaşı kuyruk yağı (arzuya göre)
1 çorba
kaşığı sıvı yağ
4 adet soğan
1 çorba
kaşığı tereyağı
1 tatlı
kaşığı biber salçası
6-7 dal taze
soğan
Yarım demet
maydanoz
1 tatlı
kaşığı karabiber, tuz
1 tatlı
kaşığı kimyon
Ciğeri
zarından ve damarlarından temizleyin. Kuşbaşı halde doğrayın. Yağı tencereye
alın. Ciğer ilave edip kavurun. Yemeklik doğranmış soğan ekleyip, soğan iyice
yumuşayana dek kavurmaya devam edin. Tereyağı, salça, kıyılmış taze soğan,
kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz, kimyon ekleyip, karıştırın. Ocaktan alıp,
sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder