RSS

7 Ağustos 2015 Cuma

CİĞER KAVURMA


6-8 KİŞİLİK

Malzeme:
1 adet kuzu ciğeri
100 gr kuşbaşı kuyruk yağı (arzuya göre)
1 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
6-7 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
1 tatlı kaşığı kimyon

Yapılışı
Ciğeri zarından ve damarlarından temizleyin. Kuşbaşı halde doğrayın. Yağı tencereye alın. Ciğer ilave edip kavurun. Yemeklik doğranmış soğan ekleyip, soğan iyice yumuşayana dek kavurmaya devam edin. Tereyağı, salça, kıyılmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz, kimyon ekleyip, karıştırın. Ocaktan alıp, sıcak servis yapın.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...