ÇİLEKLİ KREM PEYNİRLİ KREP
4 Kişilik
Malzemeler:
4 adet krep
¼ su bardağı
portakal suyu
¼ su bardağı
limon suyu
2 yemek
kaşığı pudra şekeri
1 kase çilek
½ su bardağı
mascarpone ya da labne peyniri
1 tutam
vanilya ve tarçın
Yapılışı:
Portakal ile
limon suyunu 1 yemek kaşığı şeker ile beraber bir sos tenceresine koyup 3-4
dakika şurup haline gelinceye kadar kaynatın. Temizlenip, ikiye bölünmüş
çilekleri bu şuruba katın. Diğer bir kapta peyniri, 1 yemek kaşığı pudra
şekerini ve bir tutam vanilyayı karıştırın. Her bir krebin arasına 2 yemek
kaşığı bu karışımdan sürün. Şuruplu çileği üzerine bir kaşıkla yayın. Son
olarak tarçın serpip servise hazır hale getirin.
Krebin Yapılışı: 3 su bardağı unu ve ½ çay kaşığı
kabartma tozunu bir kapta 2 yumurta ile çırpın. 2 çorba kaşığı sıvı yağ, ½ çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı
şekeri (isterseniz) ekleyin. 2 su
bardağı süt ile yavaş yavaş karıştırarak sulandırın. Krep hamurunun pütürsüz
olması için telle veya mikserle çırpın. Eğer krep hamurunuzu 2 saat
buzdolabında bekletirseniz, krep daha iyi olur.
Yapışmaz
tavaya az yağ sürerek kızdırın, bir kepçe ile krep hamurunu boşaltın ve sıvı
tavanın kenarlarına doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin. Spatula
yardımı ile çevirerek diğer tarafına da pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder