RSS

8 Ağustos 2015 Cumartesi

ÇİLEKLİ KREM PEYNİRLİ KREP

ÇİLEKLİ KREM PEYNİRLİ KREP

4 Kişilik
Malzemeler:
4 adet krep
¼ su bardağı portakal suyu
¼ su bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kase çilek
½ su bardağı mascarpone ya da labne peyniri
1 tutam vanilya ve tarçın
Yapılışı:
Portakal ile limon suyunu 1 yemek kaşığı şeker ile beraber bir sos tenceresine koyup 3-4 dakika şurup haline gelinceye kadar kaynatın. Temizlenip, ikiye bölünmüş çilekleri bu şuruba katın. Diğer bir kapta peyniri, 1 yemek kaşığı pudra şekerini ve bir tutam vanilyayı karıştırın. Her bir krebin arasına 2 yemek kaşığı bu karışımdan sürün. Şuruplu çileği üzerine bir kaşıkla yayın. Son olarak tarçın serpip servise hazır hale getirin.
Krebin Yapılışı: 3 su bardağı unu ve ½ çay kaşığı kabartma tozunu bir kapta 2 yumurta ile çırpın. 2 çorba kaşığı sıvı yağ,  ½ çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şekeri  (isterseniz) ekleyin. 2 su bardağı süt ile yavaş yavaş karıştırarak sulandırın. Krep hamurunun pütürsüz olması için telle veya mikserle çırpın. Eğer krep hamurunuzu 2 saat buzdolabında bekletirseniz, krep daha iyi olur.
Yapışmaz tavaya az yağ sürerek kızdırın, bir kepçe ile krep hamurunu boşaltın ve sıvı tavanın kenarlarına doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin. Spatula yardımı ile çevirerek diğer tarafına da pişirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...