ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI
Çilek
Sosu İçin Malzemeler:
500 gr çilek
1 kahve fincanı şeker
1 yemek kaşığı mısır ve buğday nişastası
4 yemek kaşığı su
Yapılışı:
Yıkanan çilekleri dört parçaya bölün. Su, şeker ve çilekleri
derin bir tavada 7 dakika pişirin. Nişastayı bir kase içerisinde 2 yemek kaşığı
su ile inceltin. Çileklerin altını kısın ve yavaş yavaş nişastayı katın.
Çileğin rengi şeffaf bir kırmızı olana kadar yaklaşık 7-8 dakika daha pişirin
ve ateşi kapatın. Sıcak haldeyken blenderdan geçirin.
İrmik Tatlısı İçin Malzemeler:
1 lt süt
12 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Yapılışı:
Süt, irmik ve toz şekeri uygun bir tencereye koyun. Karışımı
orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayıp kıvamı katılaştıktan
sonra ocaktan alın ve vanilya ilave ederek karıştırın. Karışımı hafifçe
ıslatılmış kare bir borcama dökün ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra
çilek sosu ilave edin.
Arzuya göre üzerine Hindistan cevizi ve çilekle süsleyip ,
servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder