EKMEKLİ
PATLICAN KROKET
5 KİŞİLİK
MALZEME:
2 adet büyük
patlıcan
2 dilim
ekmek
2 adet
yumurta
2 diş
sarımsak
2 çorba
kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
½ demet
maydanoz
Tuz
2 çay
bardağı galete unu
Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patlıcanları
soyup küp şeklinde doğradıktan sonra tuzlu kaynar suda haşlayın ve suyunu
süzün.
Patlıcanları
püre haline getirin.
Ekmekleri
ıslatıp, sıkın. Ekmek içi, patlıcan püresi, yumurta, ezilmiş sarımsak,
rendelenmiş parmesan peyniri, tuz ve kıyılmış maydanozu karıştırın. 10 dakika
dinlendirin. Hamurdan küçük silindir parçalar yapıp, galeta ununa bulayın, bol
kızgın yağda kızartın.
Salata ve
maydanoz yapraklarıyla servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder