RSS

8 Ağustos 2015 Cumartesi

EKMEKLİ PATLICAN KROKET

EKMEKLİ PATLICAN KROKET

5 KİŞİLİK

MALZEME:
2 adet büyük patlıcan
2 dilim ekmek
2 adet yumurta
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
½ demet maydanoz
Tuz
2 çay bardağı galete unu
Sıvıyağ

YAPILIŞI:
Patlıcanları soyup küp şeklinde doğradıktan sonra tuzlu kaynar suda haşlayın ve suyunu süzün.
Patlıcanları püre haline getirin.
Ekmekleri ıslatıp, sıkın. Ekmek içi, patlıcan püresi, yumurta, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş parmesan peyniri, tuz ve kıyılmış maydanozu karıştırın. 10 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük silindir parçalar yapıp, galeta ununa bulayın, bol kızgın yağda kızartın.

Salata ve maydanoz yapraklarıyla servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...