EKMEKLİ PATATES KÖFTESİ
5 KİŞİLİK
MALZEME:
5 dilim
bayat ekmek
1,5 su
bardağı süt
4 adet
patates
100 gr
rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet
yumurta
1 çorba
kaşığı un
Tuz ve
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Ekmekleri
küçük küçük kesin ve süt ile ıslatın. Patatesleri tuzlu suda haşlayalım.
Kabuklarını temizleyip, püre haline getirelim. Püreyi, ekmekleri , kaşar
peyniri, tuzui yumurtayı ve unu birbiriyle karıştıralım. Karışımdan yumurta
büyüklüğünde parçalar alalım, elimizde yassılaştıralım. Kızgın yağda bunları
kızartalım. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerinde bekletelim.
0 yorum:
Yorum Gönder