İç
Harcı:
3 adet elma
2 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
Hamur:
125 gr. Margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Süslemek İçin:
Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Elmaları soyduktan sonra rendeleyin. Toz şeker ile birlikte
elmaları, sularını çekene kadar pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp, yoğurun. Ama unu
azar azar ilave etmeye dikkat edin. Yoğurulan hamuru 15 dakika kadar
dinlendirdikten sonra hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın. Geri
kalanını tart kalıbınızın enine göre açın. Hamurunuzu tart kalıbına yerleştirip
üstüne soğumuş elmalı harcı yayın. Ayırdığınız hamuru açıp şeritler halinde
kesin. Hazırladığınız şeritleri kafes şeklinde tartınızın üzerine yerleştirin.
200 derecede, üstü kızarana kadar pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri
serpin.
0 yorum:
Yorum Gönder