RSS

8 Ağustos 2015 Cumartesi

ELMALI TART



çay saatlerinin vazgeçilmezi elmalı nefis tartMalzemeler:

İç Harcı:
3 adet elma
2 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
Hamur:
125 gr. Margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Süslemek İçin:
Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Elmaları soyduktan sonra rendeleyin. Toz şeker ile birlikte elmaları, sularını çekene kadar pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp, yoğurun. Ama unu azar azar ilave etmeye dikkat edin. Yoğurulan hamuru 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın. Geri kalanını tart kalıbınızın enine göre açın. Hamurunuzu tart kalıbına yerleştirip üstüne soğumuş elmalı harcı yayın. Ayırdığınız hamuru açıp şeritler halinde kesin. Hazırladığınız şeritleri kafes şeklinde tartınızın üzerine yerleştirin. 200 derecede, üstü kızarana kadar pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...