RSS

8 Ağustos 2015 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR



4 KİŞİ İÇİN

MALZEMELER
4 adet enginar (soyulmuş enginarları limonla ovmayı unutmayın ki kararmasınlar)
2 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 adet kesme şeker (arzu edilirse, fakat zeytinyağlı yemeklerde önerilir)
Yarım su bardağından biraz fazla su (pişerken kontrol edin, suyunu çekerse ilave edebilirsiniz)
Az tuz, karabiber
İsteğe göre dereotu

zeytinyağlı denince akla gelen zeytinyağlı enginar
Yapılışı:
Soğanlar piyazlık doğranır.
Havuçların üzeri bıçakla temizlenir, patates soyulur. Her ikisi de küp küp doğranır.
Soğan, havuç ve patates tencerenin altına dizilir. Üzerlerine enginarlar bütün olarak konur.
Zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve karabiber birbiriyle karıştırılıp, enginarların üzerine dökülür.
10 dak. hızlı ateşte, daha sonra 30 dak. kısık ateşte pişirilir.

Pişen enginarlar ılındıktan sonra servis tabağına alınır. Çanak halindeki enginarların içine havuç,patates karışımı konur. Dereotu ile süslenip soğuk veya ılık olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...