4 KİŞİ İÇİN
MALZEMELER
4 adet
enginar (soyulmuş enginarları limonla ovmayı unutmayın ki kararmasınlar)
2 adet orta
boy soğan
1 adet orta
boy patates
1 adet orta
boy havuç
Yarım limon
suyu
Yarım çay
bardağı zeytinyağ
2 adet
kesme şeker (arzu edilirse, fakat zeytinyağlı yemeklerde önerilir)
Yarım su
bardağından biraz fazla su (pişerken kontrol edin, suyunu çekerse ilave
edebilirsiniz)
Az tuz,
karabiber
İsteğe göre
dereotu
Yapılışı:
Soğanlar
piyazlık doğranır.
Havuçların
üzeri bıçakla temizlenir, patates soyulur. Her ikisi de küp küp doğranır.
Soğan, havuç
ve patates tencerenin altına dizilir. Üzerlerine enginarlar bütün olarak konur.
Zeytinyağı,
limon suyu, şeker, tuz ve karabiber birbiriyle karıştırılıp, enginarların
üzerine dökülür.
10 dak.
hızlı ateşte, daha sonra 30 dak. kısık ateşte pişirilir.
Pişen
enginarlar ılındıktan sonra servis tabağına alınır. Çanak halindeki enginarların
içine havuç,patates karışımı konur. Dereotu ile süslenip soğuk veya ılık olarak
servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder