ENGİNARLI KURU FASULYE SALATASI
4 KİŞİ İÇİN:
MALZEMELER
1 Su bardağı
kuru fasulye
4 adet
enginar kalbi
1 kırmızı
soğan
4 adet kiraz
domates
100 gr beyaz
peynir
Yarım demet
ince kıyılmış maydanoz
SOSU İÇİN:
Yarım çay
bardağı zeytinyağı
1 diş
ezilmiş sarımsak
1 yemek
kaşığı nar ekşisi
1 yemek
kaşığı limon suyu
Tuz ve
karabiber
YAPILIŞI:
Kuru
fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Suyunu değiştirip haşlayın.
Bir salata
kasesi içine kuru fasulyeyi, dörde böldüğünüz domatesleri ve enginar kalbini,
piyazlık doğradığınız soğanı, maydanozu ve küp şeklindeki peyniri koyun.
Yukarıdaki sos malzemesi ile yaptığınız sosu da üzerine döküp, karıştırın. Servise hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder