HARİRİ
4 Kişilik
Malzemeler:
1 litre süt
Yarım çay
bardağı toz şeker
Yarım çay
bardağı dut pekmezi
1 paket
vanilya
2 tatlı
kaşığı tarçın
2 yemek
kaşığı nişasta
1 çay
bardağı iri dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Yarım çay
bardağı süt ile nişastayı iyice ezin. Kalan süt, vanilya ve şekeri tencerede
pişirin. Tarçın ve pekmezi ilave edip, 1-2 dakika daha kaynatın. Bir yandan
karıştırırken, nişastalı sütü karışıma ağır ağır ilave edin. Karıştırarak
birkaç dakika pişirin. Ceviz ekleyin ve kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra
üzerini ceviz veya meyvelerle süsleyip, servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder