RSS

10 Ağustos 2015 Pazartesi

HARİRİ

HARİRİ

4 Kişilik

Malzemeler:
1 litre süt
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı dut pekmezi
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Yarım çay bardağı süt ile nişastayı iyice ezin. Kalan süt, vanilya ve şekeri tencerede pişirin. Tarçın ve pekmezi ilave edip, 1-2 dakika daha kaynatın. Bir yandan karıştırırken, nişastalı sütü karışıma ağır ağır ilave edin. Karıştırarak birkaç dakika pişirin. Ceviz ekleyin ve kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerini ceviz veya meyvelerle süsleyip, servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...