HİNDİ DOLMASI
Ortalama 5
kg’lık hindi
2 yemek
kaşığı tereyağı
1 adet havuç
(ince ince kesilmiş)
1 adet kereviz
sapı (ince ince kesilmiş)
Yarım demet
maydanozun sapı
1 adet soğan
(ince kıyılmış)
2 adet defne
yaprağı
Tuz ve
karabiber
Sos İçin
2 yemek
kaşığı soya sosu
2 yemek
kaşığı zeytinyağı
Yarım çay
bardağı bal
3 yemek
kaşığı biber salçası
2 dal taze
kekik
8 diş
sarımsak
İç Pilav İçin
500 gr
pirinç
2 soğan
60 gr kuzu
ciğeri
10 gr
dolmalık fıstık
120 gr
tereyağı
1 yemek
kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı
toz şeker
Tuz ve
karabiber
Yapılışı
Hindiyi
büyük bir tencereye bol suyla ve yukarda belirtilen sebzelerle birlikte
yaklaşık 2 saat haşlayın.
Yukarıdaki
sos malzemelerini bir kapta karıştırın. Haşlanan hindiyi bu sosla , hindinin
içi de dahil olarak kaplayın. Sarımsakları ve birer parça tereyağını hindinin
derisinin içine yerleştirin.
İç pilavı
için: Pirinci ılık suda 30 dakika
bekletip yıkayın. Tencereye zar büyüklüğünde doğranan ciğerleri ilave edin.
Dolmalık fıstıkları ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Yemeklik doğranan soğanları
ilave edin. Soğanın rengi değişmeye başlayınca pirinci ilave edin. 7-8 dakika
daha kavurduktan sonra baharatları ilave edin. Hindi suyunu ilave ettikten
sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatıp, demlenmeye bırakın.
Kestaneleri fırında pişirin. Kestaneleri hindinin içine doldurun. Önceden
ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kapalı şekilde 3 saat pişirin. Fırından
çıkardıktan sonra 15-20 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder