RSS

10 Ağustos 2015 Pazartesi

HİNDİ DOLMASI

HİNDİ DOLMASI

Malzemeler
Ortalama 5 kg’lık hindi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet havuç (ince ince kesilmiş)
1 adet kereviz sapı (ince ince kesilmiş)
Yarım demet maydanozun sapı
1 adet soğan (ince kıyılmış)
2 adet defne yaprağı
Tuz ve karabiber
Sos İçin
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı bal
3 yemek kaşığı biber salçası
2 dal taze kekik
8 diş sarımsak
İç Pilav İçin
500 gr pirinç
2 soğan
60 gr kuzu ciğeri
10 gr dolmalık fıstık
120 gr tereyağı
1 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz ve karabiber


Yapılışı
Hindiyi büyük bir tencereye bol suyla ve yukarda belirtilen sebzelerle birlikte yaklaşık 2 saat haşlayın.
Yukarıdaki sos malzemelerini bir kapta karıştırın. Haşlanan hindiyi bu sosla , hindinin içi de dahil olarak kaplayın. Sarımsakları ve birer parça tereyağını hindinin derisinin içine yerleştirin.

İç pilavı için:  Pirinci ılık suda 30 dakika bekletip yıkayın. Tencereye zar büyüklüğünde doğranan ciğerleri ilave edin. Dolmalık fıstıkları ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Yemeklik doğranan soğanları ilave edin. Soğanın rengi değişmeye başlayınca pirinci ilave edin. 7-8 dakika daha kavurduktan sonra baharatları ilave edin. Hindi suyunu ilave ettikten sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatıp, demlenmeye bırakın. Kestaneleri fırında pişirin. Kestaneleri hindinin içine doldurun. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kapalı şekilde 3 saat pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...