RSS

12 Ağustos 2015 Çarşamba

İMAM BAYILDI


Malzemeler:

6 adet patlıcan
5 adet domates
4 adet kuru soğan
5 adet kesme şeker (isteğe göre oranı değiştirebilirsiniz)
1 kahve fincanı çam fıstığı
1 kahve fincanı kuş üzümü
Yarım demet maydanoz
Yarım limon
                                                      12 diş sarımsak
                                                      10 adet  tane karabiber
                                                      2 tatlı kaşığı tuz
                                                      3 adet yeşil biber
                                                      4 kahve fincanı zeytinyağı

Yapılışı :

Patlıcanları alacalı soyun ve 2 cm derinliğinde yarık açın.  Yarım saat tuzlu suda bekletin. Soğanları piyaz şeklinde kesin ve bunları içine 2 kahve fincanı zeytinyağı kızdırılmış tavada, çam fıstıklarıyla beraber 5 dakika kavurun. Rendelenmiş olduğunuz domatesleri, kesme şekerleri, tane karabiberleri, kuş üzümlerini ve tuzu da katın. Domatesler sulu kalacak şekilde tüm malzemeyi 20-25 dakika pişirin.
Tencereye kalan zeytinyağını koyun. Kızdırdıktan sonra patlıcanları hafifçe kızartın. Patlıcanları yağlı fırın tepsisine yarıkları yukarı bakacak şekilde koyun. Önceden hazırlamış olduğunuz harcı, patlıcanların içine koyup, tepsi üzerine folyodan kapak yapın.  200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Sonra folyoyu alıp, 15 ile 20 dakika daha pişirin.
Servis ederken üzerlerine isteğe göre limon sıkıp, maydanoz serpin.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...