6 adet patlıcan
5 adet domates
4 adet kuru soğan
5 adet kesme şeker (isteğe göre oranı değiştirebilirsiniz)
1 kahve fincanı çam
fıstığı
1 kahve fincanı kuş
üzümü
Yarım demet maydanoz
Yarım limon
12 diş sarımsak
10 adet tane karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
3 adet yeşil biber
4 kahve fincanı
zeytinyağı
Yapılışı :
Patlıcanları alacalı
soyun ve 2 cm derinliğinde yarık açın.
Yarım saat tuzlu suda bekletin. Soğanları piyaz şeklinde kesin ve
bunları içine 2 kahve fincanı zeytinyağı kızdırılmış tavada, çam fıstıklarıyla
beraber 5 dakika kavurun. Rendelenmiş olduğunuz domatesleri, kesme şekerleri,
tane karabiberleri, kuş üzümlerini ve tuzu da katın. Domatesler sulu kalacak
şekilde tüm malzemeyi 20-25 dakika pişirin.
Tencereye kalan zeytinyağını
koyun. Kızdırdıktan sonra patlıcanları hafifçe kızartın. Patlıcanları yağlı
fırın tepsisine yarıkları yukarı bakacak şekilde koyun. Önceden hazırlamış
olduğunuz harcı, patlıcanların içine koyup, tepsi üzerine folyodan kapak
yapın. 200 derece ısıtılmış fırında 30
dakika pişirin. Sonra folyoyu alıp, 15 ile 20 dakika daha pişirin.
Servis ederken
üzerlerine isteğe göre limon sıkıp, maydanoz serpin.
0 yorum:
Yorum Gönder