1 soğan
2 kabak
1 tatlı
kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı
kaşığı hardal tohumu
2 defne
yaprağı
3-4 dal
dereotu
Salamurası İçin:
Yeteri kadar
su
Yeteri kadar
sirke
Yeteri kadar
kalın tuz
Yapılışı:
Kabakları ve
soğanı ince dilimleyin. Soğuk su ile doldurduğunuz cam kaseye alın. Diğer
tarafta bir sürahi içinde ılık su ve tuzu tuz iyice eriyene kadar karıştırın.
İçine sirke, kişniş ve hardal tohumunu ilave edin. Temiz bir kavanoza önce
defne yaprağını, ardından soğan ve kabakları alın ve üzerine hazırladığınız
sirkeli suyu, kabakların üzerini örtecek şekilde ekleyin. Dereotu ile
üzerlerini iyice örtün. Kapağını sıkıca kapatın ve oda ısısında çok fazla ışık
almayan bir yerde 3-4 gün bekletin. Süre sonunda turşu hazır olacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder