RSS

12 Ağustos 2015 Çarşamba

KABAK TURŞUSU


Malzeme:
1 soğan
2 kabak
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
2 defne yaprağı
3-4 dal dereotu
Salamurası İçin:
Yeteri kadar su
Yeteri kadar sirke
Yeteri kadar kalın tuz
Yapılışı:
Kabakları ve soğanı ince dilimleyin. Soğuk su ile doldurduğunuz cam kaseye alın. Diğer tarafta bir sürahi içinde ılık su ve tuzu tuz iyice eriyene kadar karıştırın. İçine sirke, kişniş ve hardal tohumunu ilave edin. Temiz bir kavanoza önce defne yaprağını, ardından soğan ve kabakları alın ve üzerine hazırladığınız sirkeli suyu, kabakların üzerini örtecek şekilde ekleyin. Dereotu ile üzerlerini iyice örtün. Kapağını sıkıca kapatın ve oda ısısında çok fazla ışık almayan bir yerde 3-4 gün bekletin. Süre sonunda turşu hazır olacaktır.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...