RSS

30 Ağustos 2015 Pazar

İŞKEMBE ÇORBASI


6-8 Kişilik
en lezzetli çorba tarifleriMalzemeler:
500 gram işkembe
2 su bardağı süt
10 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
2 çay kaşığı un
Terbiyesi İçin:
1 adet yumurta
1 adet limonun suyu
Üzeri İçin:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Sos İçin:
1 adet limonun suyu
4 diş ezilmiş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı:
İşkembeyi çok iyi temizleyip yıkayın. Sütün içinde 2-3 saat bekletin. Tekrar yıkayın. Küçük kareler halinde kesin. Üzerine 8 su bardağı su koyup yaklaşık 2 saat pişirin.
Sıvı yağı küçük bir tencerede ısıtın. İçine unu koyup sürekli karıştırıp, kavurun. Üzerine kalan 2 su bardağı suyu ilave edin. Ardından 2 kepçe işkembe suyu ekleyip karıştırın. Bunu işkembenin bulunduğu tencereye katın. Kısık ateşte kaynayana dek pişirin.
Terbiyesi için yumurta ve limon suyunu çırpın. Çorbanın suyundan 2 kepçe alıp, yumurtalı karışıma yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim. Yumurtalı bu karışımı tekrardan işkembenin bulunduğu tencereye azar azar ve karıştırarak ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim. Tuzunu ilave edip ocaktan alalım.
Üzeri için önce tereyağını eritelim ve  pulbiber ilave ederek karıştıralım. Ocaktan alalım.
Sos için limon suyu, sarımsak, sirke ve toz kırmızıbiberi iyice karıştırın.  Çorbayı servis kasesine alıp , üzerine pulbiberli tereyağından ilave ederek, arzu edene sosuyla birlikte sunalım.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...