6-8 Kişilik
500 gram işkembe
2 su bardağı süt
10 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
2 çay kaşığı un
Terbiyesi İçin:
1 adet yumurta
1 adet limonun suyu
Üzeri İçin:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Sos İçin:
1 adet limonun suyu
4 diş ezilmiş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı:
İşkembeyi çok iyi temizleyip yıkayın. Sütün içinde 2-3 saat
bekletin. Tekrar yıkayın. Küçük kareler halinde kesin. Üzerine 8 su bardağı su
koyup yaklaşık 2 saat pişirin.
Sıvı yağı küçük bir tencerede ısıtın. İçine unu koyup
sürekli karıştırıp, kavurun. Üzerine kalan 2 su bardağı suyu ilave edin.
Ardından 2 kepçe işkembe suyu ekleyip karıştırın. Bunu işkembenin bulunduğu
tencereye katın. Kısık ateşte kaynayana dek pişirin.
Terbiyesi için yumurta ve limon suyunu çırpın. Çorbanın
suyundan 2 kepçe alıp, yumurtalı karışıma yavaş yavaş ve karıştırarak ilave
edelim. Yumurtalı bu karışımı tekrardan işkembenin bulunduğu tencereye azar
azar ve karıştırarak ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim. Tuzunu ilave
edip ocaktan alalım.
Üzeri için önce tereyağını eritelim ve pulbiber ilave ederek karıştıralım. Ocaktan
alalım.
Sos için limon suyu, sarımsak, sirke ve toz kırmızıbiberi
iyice karıştırın. Çorbayı servis kasesine
alıp , üzerine pulbiberli tereyağından ilave ederek, arzu edene sosuyla
birlikte sunalım.
0 yorum:
Yorum Gönder