4 Kişilik
Yarım kg
dana işkembe (eğer damar kısmından olursa daha iyi olur)
Yarım kg
nohut
2 çorba
kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet sivri
biber
1 çorba
kaşığı domates salçası
Yeteri kadar
su, tuz, karabiber
Yapılışı:
Akşamdan
nohutları ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. İşkembeyi iyice yıkayıp,
temizleyin. Tencereye koyun, üzerlerine 2 parmak geçecek kadar su koyun. İşkembeler yumuşayıncaya kadar
haşlayın. Süzün ve doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağıyla birlikte
kavurun. Üzerine ince kıyılmış biberleri ve salçayı ekleyin. Biraz kavurun ve
işkembeyi üzerlerine ekleyin. 5 dakika karıştırın. Üzerine 1 parmak geçecek
kadar ılık su katın. Tuzunu, karabiberini ayarlayıp 15-20 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder