RSS

30 Ağustos 2015 Pazar

NOHUTLU İŞKEMBE


4 Kişilik
bayram yemeği tarifleri, ana yemeklerMalzemeler:
Yarım kg dana işkembe (eğer damar kısmından olursa daha iyi olur)
Yarım kg nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
Yeteri kadar su, tuz, karabiber
Yapılışı:
Akşamdan nohutları ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. İşkembeyi iyice yıkayıp, temizleyin. Tencereye koyun, üzerlerine 2 parmak geçecek kadar  su koyun. İşkembeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzün ve doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağıyla birlikte kavurun. Üzerine ince kıyılmış biberleri ve salçayı ekleyin. Biraz kavurun ve işkembeyi üzerlerine ekleyin. 5 dakika karıştırın. Üzerine 1 parmak geçecek kadar ılık su katın. Tuzunu, karabiberini ayarlayıp 15-20 dakika pişirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...