4 kişilik
Malzemeler:
100 gr keçi
peyniri
1 kabak
1 soğan
Dereotu
Hamuru İçin:
3,5 bardak
tam tahıllı un
1 bardak
ılık su
Yarım paket
yaş maya
2 kaşık
zeytinyağı
Yapılışı:
Geniş bir
kapta mayayı ılık suyla eritin. Üzerine un, tuz ve zeytinyağını ilave edip,
yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kabın üzerini örterek oda
sıcaklığında hamurun kabarmasını bekleyin.
Yağlı kağıt
serdiğiniz fırın tepsisinde ince halkalar halinde kestiğiniz kabak ve soğanları
15 dakika 175 derecede fırınlayın. Hamuru dört parçaya bölün ve her birini
yuvarlak açın. Üzerine kabak,soğan ve keçi peynirlerini yerleştirin. Tekrardan
175 derece 25 dakika(hamur pişene kadar) fırında pişirin. Çıkarıp üzerine
doğranmış dereotlarını serperek servis edin.
Bu pizzanın
kalori değeri 230’dur. Dışarda yediğimiz pizzanın sadece bir dilimi 250 ile 300
kalori arasındadır.
0 yorum:
Yorum Gönder