RSS

12 Ağustos 2015 Çarşamba

KABAKLI PİZZA


4 kişilik
Malzemeler:
100 gr keçi peyniri
1 kabak
1 soğan
Dereotu
Hamuru İçin:
3,5 bardak tam tahıllı un
1 bardak ılık su
Yarım paket yaş maya
2 kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
Geniş bir kapta mayayı ılık suyla eritin. Üzerine un, tuz ve zeytinyağını ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kabın üzerini örterek oda sıcaklığında hamurun kabarmasını bekleyin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinde ince halkalar halinde kestiğiniz kabak ve soğanları 15 dakika 175 derecede fırınlayın. Hamuru dört parçaya bölün ve her birini yuvarlak açın. Üzerine kabak,soğan ve keçi peynirlerini yerleştirin. Tekrardan 175 derece 25 dakika(hamur pişene kadar) fırında pişirin. Çıkarıp üzerine doğranmış dereotlarını serperek servis edin.
Bu pizzanın kalori değeri 230’dur. Dışarda yediğimiz pizzanın sadece bir dilimi 250 ile 300 kalori arasındadır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...