RSS

12 Ağustos 2015 Çarşamba

KALP PARFE


Malzeme:
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 yumurta sarısı
1 poşet vanilyalı puding
1 limon kabuğu rendesi
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
3-4 adet kuru incir
3-4 adet kuru kayısı
2-3 yemek kaşığı kırık fındık
4 adet kedidili bisküvi
Üzeri için çilek veya böğürtlen sos
Yapılışı:
İncir ve kuru kayısıyı küp halinde kesip, kenara alalım. Kedidili bisküvileri robotta çekelim.
Süt, krema ve yumurta sarısını birbiriyle çırpın.Üzerine puding tozunu döküp, yavaş yavaş karıştırarak kaynatın. Kaynayınca içine limon kabuğu rendesini koyun. Ocaktan indirin, oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Buzdolabından çıkan soğuk sütün içine krem şanti poşetini boşaltın. Mikserle önce düşük sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız pudingi ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Üzerine incir, kayısı, fındık kırığı ve öğütülmüş kedidili bisküvilerini koyup, düşük devirde 1 dakika daha çırpın.
Tercihen kalp şeklindeki bir kaba veya kalıba hazırladığınız karışımı döküp, buzdolabının dondurucu kısmına alın ve donuncaya kadar yaklaşık 4-6 saat bekletin.
Parfeyi derin dondurucudan çıkarıp, buzdolabında 30 dakika bekletin. Kalıbı çıkartıp, parfenin üzerine sosu gezdirip, servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...