Malzeme:
1,5 su
bardağı süt
1 su bardağı
krema
1 yumurta
sarısı
1 poşet
vanilyalı puding
1 limon
kabuğu rendesi
1 poşet krem
şanti
1 su bardağı
soğuk süt
3-4 adet
kuru incir
3-4 adet
kuru kayısı
2-3 yemek
kaşığı kırık fındık
4 adet
kedidili bisküvi
Üzeri için
çilek veya böğürtlen sos
Yapılışı:
İncir ve
kuru kayısıyı küp halinde kesip, kenara alalım. Kedidili bisküvileri robotta
çekelim.
Süt, krema
ve yumurta sarısını birbiriyle çırpın.Üzerine puding tozunu döküp, yavaş yavaş
karıştırarak kaynatın. Kaynayınca içine limon kabuğu rendesini koyun. Ocaktan
indirin, oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Buzdolabından
çıkan soğuk sütün içine krem şanti poşetini boşaltın. Mikserle önce düşük sonra
yüksek devirde 3 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız pudingi ekleyin ve 2
dakika daha çırpın. Üzerine incir, kayısı, fındık kırığı ve öğütülmüş kedidili
bisküvilerini koyup, düşük devirde 1 dakika daha çırpın.
Tercihen
kalp şeklindeki bir kaba veya kalıba hazırladığınız karışımı döküp,
buzdolabının dondurucu kısmına alın ve donuncaya kadar yaklaşık 4-6 saat
bekletin.
Parfeyi
derin dondurucudan çıkarıp, buzdolabında 30 dakika bekletin. Kalıbı çıkartıp,
parfenin üzerine sosu gezdirip, servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder