RSS

14 Ağustos 2015 Cuma

KARNABAHAR ÇORBASI


Malzeme:
1 adet küçük karnabahar
Yeterince su ve yarım limonun suyu(karnabaharı haşlamak için)
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt, 6 su bardağı su
1çay bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Karnabaharları çiçeklerine ayırın. Sap kısımlarını ikiye bölün. Tuzlu ve limonlu suda 5-6 dakika haşlayın. Daha sonra süzün. Bir tencerede tereyağını eritin, unu içine katın kavurun. Üzerine süt ve suyu ekleyin. Kaynayanca içine arpa şehriyeyi katın. 15 dakika pişirin ve içine karnabaharları katın. Tuzunu katıp, 10-15 dakika daha pişirin. Üzerine kızdırmış olduğunuz tereyağını ve kırmızı biberi gezdirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...