1 adet küçük
karnabahar
Yeterince su
ve yarım limonun suyu(karnabaharı haşlamak için)
2 çorba
kaşığı sıvı yağ
2 çorba
kaşığı un
1 su bardağı
süt, 6 su bardağı su
1çay bardağı
arpa şehriye
1 çorba
kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Karnabaharları
çiçeklerine ayırın. Sap kısımlarını ikiye bölün. Tuzlu ve limonlu suda 5-6
dakika haşlayın. Daha sonra süzün. Bir tencerede tereyağını eritin, unu içine
katın kavurun. Üzerine süt ve suyu ekleyin. Kaynayanca içine arpa şehriyeyi
katın. 15 dakika pişirin ve içine karnabaharları katın. Tuzunu katıp, 10-15
dakika daha pişirin. Üzerine kızdırmış olduğunuz tereyağını ve kırmızı biberi
gezdirin.
0 yorum:
Yorum Gönder