RSS

14 Ağustos 2015 Cuma

KARNABAHARLI TART


Malzeme Tart İçin:
250 gr un
100 gr tereyağı
2-3 yemek kaşığı oğuk süt
1 yumurta ve tuz
Malzeme Üzeri İçin:
250 gr karnabahar
1 soğan
1 havuç
2 yumurta
3-4 dilim pastırma(çemensiz tercihen)
Yarım su bardağı krema
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1-2 dal taze kekik
2/3 çay bardağı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Çukur bir kapta un ve bir tutam tuz karıştırılır. Ortasını açıp, yumurta ve soğuk tereyağını ilave edip, yoğurulur. Hamurun toparlanması için soğuk süt ilave edilir. Kulak memesinden daha sert bir hamur elde edilmelidir. Streç filme sarılır ve buzdolabında 20-30 dakika dinlerdirilir.
Havuç rendelenir. Karnabahar minik çiçeklere ayrılır. Zeytinyağının yarısı tavaya alınır, ısıtılır. Havuçlar biraz sotelendikten sonra karnabaharlar katılır. Tuz serpilir. Pastırma ilave edilir. 2-3 dakika birlikte pişirilir. Ayrı bir tavada piyazlık doğranan soğanlar karamelize olana kadar sotelenir. Krema, yumurta ve peynirin yarısı ayrı bir kapta karıştırılır.
Hamur fırın kabından biraz daha büyük olacak şekilde açılır. Fırın kabı yağlandıktan sonra hamur fırın kabına kenarlı yüksek olacak şekilde yerleştirilir. Üzerine çatalla delikler açılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika hamur pişirilir. Fırından çıkarılır. Karnabaharlı karışım hamurun üzerine yayılır. Karamelize soğan ve taze kekik de bunların üzerine serpilir. Daha sonra kremalı karışım üzerine serilir. Kalan kaşar peyniri de en üste yayıldıktan sonra tekrar 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...