Malzeme Tart İçin:
250 gr un
100 gr
tereyağı
2-3 yemek
kaşığı oğuk süt
1 yumurta ve
tuz
Malzeme
Üzeri İçin:
250 gr
karnabahar
1 soğan
1 havuç
2 yumurta
3-4 dilim
pastırma(çemensiz tercihen)
Yarım su
bardağı krema
150 gr
rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek
kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1-2 dal taze
kekik
2/3 çay
bardağı zeytinyağı
Tuz ve
karabiber
Yapılışı:
Çukur bir
kapta un ve bir tutam tuz karıştırılır. Ortasını açıp, yumurta ve soğuk
tereyağını ilave edip, yoğurulur. Hamurun toparlanması için soğuk süt ilave
edilir. Kulak memesinden daha sert bir hamur elde edilmelidir. Streç filme
sarılır ve buzdolabında 20-30 dakika dinlerdirilir.
Havuç
rendelenir. Karnabahar minik çiçeklere ayrılır. Zeytinyağının yarısı tavaya
alınır, ısıtılır. Havuçlar biraz sotelendikten sonra karnabaharlar katılır. Tuz
serpilir. Pastırma ilave edilir. 2-3 dakika birlikte pişirilir. Ayrı bir tavada
piyazlık doğranan soğanlar karamelize olana kadar sotelenir. Krema, yumurta ve
peynirin yarısı ayrı bir kapta karıştırılır.
Hamur fırın
kabından biraz daha büyük olacak şekilde açılır. Fırın kabı yağlandıktan sonra
hamur fırın kabına kenarlı yüksek olacak şekilde yerleştirilir. Üzerine çatalla
delikler açılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika hamur pişirilir.
Fırından çıkarılır. Karnabaharlı karışım hamurun üzerine yayılır. Karamelize
soğan ve taze kekik de bunların üzerine serpilir. Daha sonra kremalı karışım
üzerine serilir. Kalan kaşar peyniri de en üste yayıldıktan sonra tekrar 180
derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder