6 KİŞİLİK
TABAN İÇİN MALZEME:
Yarım paket
yulaflı bisküvi
25 gr
tereyağı
300 gr krem
peynir
100 gr toz
tatlandırıcı
1 yumurta
1 yemek
kaşığı mısır nişastası
1 paket
vanilya
1 çay kaşığı
tarçın
İSTENİRSE ÜZERİ İÇİN:
Light krem
şanti
Yarım su
bardağı süt
Frenk üzümü
Taze nane
YAPILIŞI:
Bisküvileri
ufalayıp toz haline getirin. Tereyağını eriterek bisküvilere ekleyin ve küçük
muffin kalıplarının tabanlarına bastırarak paylaştırın. Krem peynir ile
tatlandırıcıyı mikserle iyice çırpın.
Yumurta,
nişasta, tarçın, vanilyayı ekleyip, karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına
paylaştırıp, 160 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
Fırından
çıkarıp, oda ısısına gelmesini bekleyin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Krem
şanti ile sütü çırpın. Kalıplarından çıkardığınız minik keklerin üzerlerini
isterseniz krem şanti ve Frenk üzümü ve nane ile süsleyerek servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder