RSS

11 Ağustos 2015 Salı

LİGHT TARÇINLI KEK

6 KİŞİLİK

TABAN İÇİN MALZEME:
Yarım paket yulaflı bisküvi
25 gr tereyağı
300 gr krem peynir
100 gr toz tatlandırıcı
1 yumurta
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
İSTENİRSE ÜZERİ İÇİN:
Light krem şanti
Yarım su bardağı süt
Frenk üzümü
Taze nane
YAPILIŞI:
Bisküvileri ufalayıp toz haline getirin. Tereyağını eriterek bisküvilere ekleyin ve küçük muffin kalıplarının tabanlarına bastırarak paylaştırın. Krem peynir ile tatlandırıcıyı mikserle iyice çırpın.
Yumurta, nişasta, tarçın, vanilyayı ekleyip, karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırıp, 160 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp, oda ısısına gelmesini bekleyin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Krem şanti ile sütü çırpın. Kalıplarından çıkardığınız minik keklerin üzerlerini isterseniz krem şanti ve Frenk üzümü ve nane ile süsleyerek servis yapınız.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...