6 KİŞİLİK
3 yumurta
1 su bardağı
toz şeker
2/3 su
bardağı krema
2 yemek
kaşığı ayçiçeği yağı
100 gr
eritilmiş bitter çikolata
2 yemek
kaşığı kakao
1 portakalın
suyu
50 gr
portakal kabuğu şekerlemesi
2 su bardağı
un
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
YAPILIŞI:
Yumurta ve
toz şekeri mikserle çırpın. Kremayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Ayçiçek
yağını ve bitter çikolatayı da ekleyin. Portakal suyunu, unu, kabartma tozunu,
vanilyayı ilave edip spatula ile karıştırın.
En son ufak
ufak kesilen portakal kabuğu şekerlemesini ilave edin. Karışımı kalıba dökün.
Önceden
ısıtılmamış fırında 160 derecede 35 veya 40 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder