RSS

7 Ağustos 2015 Cuma

MERCİMEKLİ BUĞDAY SALATASI



6 KİŞİLİK



MALZEMELER:
Yarım su bardağı dövme buğday
Yarım su bardağı mercimek
2 su bardağı sebze suyu
3 dal kereviz yaprağı
1 demet taze soğan
4 dal maydanoz
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı elma sirkesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Marul yaprağı
Bir tutam şeker
1 tutam safran
Tuz ve karabiber

YAPILIŞI

Buğdayı bir gün önceden sıcak suda bekletin. Ertesi gün sebze suyunda buğdayı (30 dakika) haşlayın. Ayrı bir yerde mercimekleri de haşlayın. Haşlanmasına yakın kerevizi katın. Mercimek yumuşayınca içine buğdayı katın. Buğday ve mercimek soğuyunca taze soğanları, ince kıyılmış maydanozları, elma sirkesi, zeytinyağını, tuzu, şekeri, safranı, tuzu ve karabiberi katıp, karıştırın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...