6 KİŞİLİK
Yarım su
bardağı mercimek
2 su bardağı
sebze suyu
3 dal
kereviz yaprağı
1 demet taze
soğan
4 dal
maydanoz
2 yemek
kaşığı ayçiçeği yağı
1 çay
bardağı elma sirkesi
4 yemek
kaşığı zeytinyağı
Marul
yaprağı
Bir tutam
şeker
1 tutam
safran
Tuz ve
karabiber
YAPILIŞI
Buğdayı bir
gün önceden sıcak suda bekletin. Ertesi gün sebze suyunda buğdayı (30 dakika) haşlayın.
Ayrı bir yerde mercimekleri de haşlayın. Haşlanmasına yakın kerevizi katın.
Mercimek yumuşayınca içine buğdayı katın. Buğday ve mercimek soğuyunca taze
soğanları, ince kıyılmış maydanozları, elma sirkesi, zeytinyağını, tuzu,
şekeri, safranı, tuzu ve karabiberi katıp, karıştırın.
0 yorum:
Yorum Gönder