ARMUT TATLISI
6 KİŞİLİK
MALZEME:
6 armut
2 su bardağı
su
2 yemek
kaşığı su
1 su bardağı
toz şeker
1 çay kaşığı
tarçın
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek
kaşığı file badem
Nane
yaprakları
YAPILIŞI:
Armutların
kabuklarını soyduktan sonra 2 su bardağı kaynamış suda 10 dakika haşlayın.
Armutların suyunu süzerek, ayırın. Bir tencerede toz şeker ve 2 kaşık suyu
kısık ateşte, şeker eriyip karamel rengine alana kadar sürekli karıştırarak
pişirin. Armutun suyunu buna katın ve kaynatın. Tarçını ilave edin. Armutları
ekleyip ara ara çevirerek kapağı açık olarak suyu azalana kadar 20 dakika kadar
pişirin. Ilıklaşınca tabağa alıp, üzerine file badem ve nane yaprakları
serperek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder