RSS

7 Ağustos 2015 Cuma

ARMUT TATLISI

ARMUT TATLISI

6 KİŞİLİK

MALZEME:
6 armut
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı file badem
Nane yaprakları
YAPILIŞI:

Armutların kabuklarını soyduktan sonra 2 su bardağı kaynamış suda 10 dakika haşlayın. Armutların suyunu süzerek, ayırın. Bir tencerede toz şeker ve 2 kaşık suyu kısık ateşte, şeker eriyip karamel rengine alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Armutun suyunu buna katın ve kaynatın. Tarçını ilave edin. Armutları ekleyip ara ara çevirerek kapağı açık olarak suyu azalana kadar 20 dakika kadar pişirin. Ilıklaşınca tabağa alıp, üzerine file badem ve nane yaprakları serperek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...