1 adet orta
boy lahana
250 gr havuç
250 gr yeşil
domates
250 gr küçük
sivri acı biber
4-5 adet
kırmızı biber
2 adet kelek
250 gr kaya
tuzu
1 su bardağı
nohut
250 gr üzüm
1 kahve
fincanı üzüm sirkesi
10-15 diş
sarımsak
1 adet limon
6-7 adet
kereviz sapı
Yapılışı
Havuçları
soyup, kaynar suda 2-3 dakika bekletin ve çıkarıp iri iri dilimleyin. Lahanayı
irice doğrayın. Domatesleri ve kırmızı biberleri ikiye kesin. Kelekleri dörde
bölün. Kavanozun alt kısmına nohutların ve üzümlerin yarısını boşaltın.
Sebzeleri kavanoza dizerken aralarına temizlediğiniz sarımsaklardan koyun.
Limonu dilimleyip sebzelerin üstüne dizin. En üste yıkanmış kereviz saplarını,
kalan nohutları ve üzümleri yerleştirin. Kaya tuzunu kavanozu dolduracak kadar
suda eritin. Bir gece dinlendirdikten sonra kavanoza boşaltın. Sirkeyi ekleyin.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde olgunlaşmasını bekleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder