RSS

29 Eylül 2015 Salı

KARIŞIK TURŞU


kış hazırlıkları yapılırken evde yapılan en sık turşulardan biridir karışık turşuMalzeme
1 adet orta boy lahana
250 gr havuç
250 gr yeşil domates
250 gr küçük sivri acı biber
4-5 adet kırmızı biber
2 adet kelek
250 gr kaya tuzu
1 su bardağı nohut
250 gr üzüm
1 kahve fincanı üzüm sirkesi
10-15 diş sarımsak
1 adet limon
6-7 adet kereviz sapı

Yapılışı
Havuçları soyup, kaynar suda 2-3 dakika bekletin ve çıkarıp iri iri dilimleyin. Lahanayı irice doğrayın. Domatesleri ve kırmızı biberleri ikiye kesin. Kelekleri dörde bölün. Kavanozun alt kısmına nohutların ve üzümlerin yarısını boşaltın. Sebzeleri kavanoza dizerken aralarına temizlediğiniz sarımsaklardan koyun. Limonu dilimleyip sebzelerin üstüne dizin. En üste yıkanmış kereviz saplarını, kalan nohutları ve üzümleri yerleştirin. Kaya tuzunu kavanozu dolduracak kadar suda eritin. Bir gece dinlendirdikten sonra kavanoza boşaltın. Sirkeyi ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde olgunlaşmasını bekleyin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...