RSS

29 Eylül 2015 Salı

DOLDURMA PATLICAN TURŞUSU


kış hazırlıkları yapılırken evde kurulan turşulardan biridir doldurma patlıcan turşusuMalzeme

3 kg patlıcan (küçük ve ince)
4 adet havuç
10 adet kırmızı biber
Yarım kg yeşil domates
1 kg beyaz lahana
1 baş sarımsak
1 demet kereviz sapı
Yeteri kadar su
5 çorba kaşığı kaya tuzu
Yarım çay bardağı sirke
1 çay kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım demet maydanoz

Yapılışı

Lahana, yeşil domates, havuç ve kırmızı biberlerin yarısını küçük küçük kesip karıştırın. Sarmısakları ayıklayın. Dişleri ikiye bölüp, karışıma katın ve bu karışımı buzdolabında bir gece bekletin. Patlıcanların sapını kesip 5-6 dakika haşlayın. Soğuyunca ortasını yarın. İçlerine hazıladığınız harçtan koyun. Kalan kırmızı biberleri de 2-3 dakika haşlayın ve patlıcanların üzerine kapak olarak kapatın. Kereviz saplarını kaynar suya batırıp çıkarın. Bunlarla patlıcanları bağlayın. Patlıcanları kavanozlara dizin. Ara ara ayıklanmış sarımsaklardan da kavanoza atın. Bir tencerede bol su kaynatın. Su kaynayınca içine kaya tuzu atıp, 2 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 1 litre su için 2,5 çorba kaşığı tepeleme tuz yeterli olur. Soğuyan tuzlu suya sirke, limon tuzu ve tozşeker katıp, karıştırın. Bu suyu turşunun üzerine boşaltın. Kavanozun ağzına maydanozu koyun ve bir ağırlık yerleştirin. Kapağın hava almaması için sıkıca kapatın. Karanlık bir yerde saklayın. Sararmaya başlayınca yenmeye hazırdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...