3 kg
patlıcan (küçük ve ince)
4 adet havuç
10 adet
kırmızı biber
Yarım kg
yeşil domates
1 kg beyaz
lahana
1 baş
sarımsak
1 demet
kereviz sapı
Yeteri kadar
su
5 çorba
kaşığı kaya tuzu
Yarım çay
bardağı sirke
1 çay kaşığı
limon tuzu
1 tatlı
kaşığı tozşeker
Yarım demet
maydanoz
Yapılışı
Lahana,
yeşil domates, havuç ve kırmızı biberlerin yarısını küçük küçük kesip
karıştırın. Sarmısakları ayıklayın. Dişleri ikiye bölüp, karışıma katın ve bu
karışımı buzdolabında bir gece bekletin. Patlıcanların sapını kesip 5-6 dakika
haşlayın. Soğuyunca ortasını yarın. İçlerine hazıladığınız harçtan koyun. Kalan
kırmızı biberleri de 2-3 dakika haşlayın ve patlıcanların üzerine kapak olarak
kapatın. Kereviz saplarını kaynar suya batırıp çıkarın. Bunlarla patlıcanları
bağlayın. Patlıcanları kavanozlara dizin. Ara ara ayıklanmış sarımsaklardan da
kavanoza atın. Bir tencerede bol su kaynatın. Su kaynayınca içine kaya tuzu
atıp, 2 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 1 litre su için 2,5
çorba kaşığı tepeleme tuz yeterli olur. Soğuyan tuzlu suya sirke, limon tuzu ve
tozşeker katıp, karıştırın. Bu suyu turşunun üzerine boşaltın. Kavanozun ağzına
maydanozu koyun ve bir ağırlık yerleştirin. Kapağın hava almaması için sıkıca
kapatın. Karanlık bir yerde saklayın. Sararmaya başlayınca yenmeye hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder