8 Kişilik
8 adet
kırmızı uzun dolmalık biber
300 gr az
yağlı dana kıyma
½ su bardağı
iri pilavlık bulgur
2 adet kuru
soğan
½ demet
maydanoz
1 yemek
kaşığı kuru nane
1 yemek
kaşığı domates salçası
1 tatlı
kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı
tuz ve karabiber
1 çay kaşığı
yenibahar ve kırmızı pul biber
SOS:
3 yemek
kaşığı sıvıyağ
2 adet orta
boy domates
3 su bardağı
sıcak su
3 yemek
kaşığı nar ekşisi
3 diş
dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı
tuz
Yapılışı:
Biberlerin
sapları kesilir, zedelenmeden içindeki çekirdekler temizlenir. Yıkanır.
Kıyma,
yıkanmış bulgur, yemeklik ince doğranmış soğan ve ince kıyılmış maydanoz derin
bir kapta salçalar, tuz, yenibahar, karabiber ve pul biber eklenerek yoğrulur.
½ su bardağı su ilave edilerek tekrar yoğrulur.
Biberler bu
harçla doldurulur. Tencereye yan yana dizilir. Üzerlerine aşağıdaki sos dökülür
ve üzerlerine cam bir tabak veya kapak
kapatılır. Tencerenin kapağı da kapatılarak
kısık ateşte 35-40 dakika biberler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Sosun
Yapılışı:
Sıvıyağ,
salça, tuz, sıcak su, nar ekşisi, sarımsak küçük bir tencerede orta ısıda ara
ara karıştırılarak kaynatılır.
0 yorum:
Yorum Gönder