1- Kaliteli yağ ve sirke kullanın. Genel
kural yağın sirkeye veya limon suyuna oranı iki ölçü yağ, bir ölçü
sirke/limondur.
2- Otları son dakikada ekleyin. Aksi
takdirde sosun asiti yeşillikleri soldurur.
3- İyice çırp. Salatanın tam anlamıyla
akışkan bir kıvamda olmasını istiyorsanız süt köpürtücü kullanabilirsiniz.
4- Tazeyken kullan. Sirkeli salata
sosları buzdolabında bir hafta dayanır, limonlu soslar ise en fazla dört gün.
SALATA SOS ÖRNEKLERİ
OTLU VE LİMONLU SOS
80 ml misket limonu suyu
2 çorba kaşığı balsamik sirke
80 ml zeytinyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
Birer tutam karabiber ve tuz
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
1 çorba kaşığı kıyılmış Frenk soğanı
Bu salatayı meyveli, tahıllı ve mercimekli salatalarda
kullanabilirsiniz.
FESLEĞENLİ SOS
80 ml pesto sos
1 çorba kaşığı balsamik sirke
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
¼ tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı su
Patates salatası, makarna salatası için kullanılabilir.
TATLI EKŞİ SOS
¼ tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
160 ml taze sıkılmış portakal suyu
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı balsamik sirke
1 tatlı kaşığı bal
2 çorba kaşığı susam yağı (yoksa zeytinyağı)
1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 çorba kaşığı susam
Bu sos Asya usulü tavuk salatalarında kullanılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder