RSS

3 Eylül 2015 Perşembe

MÜKEMMEL SALATA SOSUNUN SIRLARI


1-      Kaliteli yağ ve sirke kullanın. Genel kural yağın sirkeye veya limon suyuna oranı iki ölçü yağ, bir ölçü sirke/limondur.
2-      Otları son dakikada ekleyin. Aksi takdirde sosun asiti yeşillikleri soldurur.
3-      İyice çırp. Salatanın tam anlamıyla akışkan bir kıvamda olmasını istiyorsanız süt köpürtücü kullanabilirsiniz.
4-      Tazeyken kullan. Sirkeli salata sosları buzdolabında bir hafta dayanır, limonlu soslar ise en fazla dört gün.

salata sosları nasıl hazırlanır, salata soslarının sırları nelerdir

SALATA SOS ÖRNEKLERİ
OTLU VE LİMONLU SOS
80 ml misket limonu suyu
2 çorba kaşığı balsamik sirke
80 ml zeytinyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
Birer tutam karabiber ve tuz
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
1 çorba kaşığı kıyılmış Frenk soğanı
Bu salatayı meyveli, tahıllı ve mercimekli salatalarda kullanabilirsiniz.

FESLEĞENLİ SOS
80 ml pesto sos
1 çorba kaşığı balsamik sirke
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
¼ tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı su
Patates salatası, makarna salatası için kullanılabilir.

TATLI EKŞİ SOS
¼ tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
160 ml taze sıkılmış portakal suyu
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı balsamik sirke
1 tatlı kaşığı bal
2 çorba kaşığı susam yağı (yoksa zeytinyağı)
1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 çorba kaşığı susam
Bu sos Asya usulü tavuk salatalarında kullanılabilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...