RSS

6 Eylül 2015 Pazar

NOHUTLU KUZU GERDAN HAŞLAMA


6 KİŞİLİK
ev yemeklerinin en kolaylarından biri olan nohutlu kuzu gerdan haşlamaMalzeme:
6 parça kuzu gerdan
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı biber ve domates salçası
2 adet defne yaprağı
1 adet soğan
1’er tatlı kaşığı karabiber ve tuz

Yapılışı:

Nohutu bir gece önceden ıslatın. Gerdanları su ile yıkayın. Düdüklü tencereye,  gerdanı, nohutu, biber ve domates salçasını , bütün soğanı, defne yaprağını koyun. Üzerlerini geçecek kadar su koyun ve pişirmeye başlayın. Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra 20 dakika pişirip, ocaktan alın. Karabiber ve tuz ekleyip, sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...