- Peynir
yüksek oranda protein, kalsiyum,fosfor, A,B Grubu, D,E ve K vitaminleri ile
aminoasitleri içerir.
- Peynirin
içinde kullanılan süt oranına göre %10 ile %30 arasında protein vardır.
- 100 gr
peynir, günlük olarak yetişkin bir kişinin kalsiyum ve fosfor ihtiyacının büyük
bir kısmını karşılar.
- Peynir
buzdolabında +2 ile +4 derece sıcaklıkta ve ışık almayacak şekilde
saklanmalıdır.
- Peyniri
buzdolabında orijinal kabında saklayabileceğiniz gibi yağlı kağıda sardıktan
sonra alüminyum folyoya sarıp da saklayabilirsiniz.
- Beyaz
peynir ve hellim gibi salamura içindeki peynirleri , salamura sularını dökmeden
saklayın. Açıktan aldığınız bu peynirleri kendiniz içme suyuna bol tuz
ekleyerek saklayabilirsiniz.
- Kaşar peynir gibi kabuklu peynirlerin,
kabuklarını kesmeden saklayın. Kullanmadan önce kabuğunu kesersiniz.
- Peyniri
dışarıda fazla bırakmayın. Yedikten sonra tekrar buzdolabına kaldırın.
0 yorum:
Yorum Gönder