RSS

29 Eylül 2015 Salı

PEYNİR SAKLAMANIN PÜF NOKTALARI


- Peynir yüksek oranda protein, kalsiyum,fosfor, A,B Grubu, D,E ve K vitaminleri ile aminoasitleri içerir.
- Peynirin içinde kullanılan süt oranına göre %10 ile %30 arasında protein vardır.
- 100 gr peynir, günlük olarak yetişkin bir kişinin kalsiyum ve fosfor ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar.
- Peynir buzdolabında +2 ile +4 derece sıcaklıkta ve ışık almayacak şekilde saklanmalıdır.
- Peyniri buzdolabında orijinal kabında saklayabileceğiniz gibi yağlı kağıda sardıktan sonra alüminyum folyoya sarıp da saklayabilirsiniz.
- Beyaz peynir ve hellim gibi salamura içindeki peynirleri , salamura sularını dökmeden saklayın. Açıktan aldığınız bu peynirleri kendiniz içme suyuna bol tuz ekleyerek saklayabilirsiniz.
-  Kaşar peynir gibi kabuklu peynirlerin, kabuklarını kesmeden saklayın. Kullanmadan önce kabuğunu kesersiniz.
- Peyniri dışarıda fazla bırakmayın. Yedikten sonra tekrar buzdolabına kaldırın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...