PATATES
PÜRESİ YAPARKEN NEYE DİKKAT EDİLMELİ?
Püre için
patatesleri ezerken içine karıştıracağınız süt pürenin sulu olmasına yol açar.
Süt tozu
kullanarak püreyi hazırlarsanız daha iyi sonuç alırsınız.
Pürenin hem
görünümünün hem de lezzetinin güzel olması için iyice dövülmüş bir yumurta
akını pürenin içine bir çay kaşığı kabartma tozu ile karıştırırsanız püre
kabarık ve yumuşak olur.
PATATESLERİ
SAKLAMAK İÇİN
Büyük
miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta
boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler. Patatesleri kuru ve serin yerde
saklayın.
PATATES
PİŞİRİRKEN ve KIZARTIRKEN
Patates
pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Daha sarı renkte ve lezzetli
olur.
Patatesleri
kızartırken iki şeye dikkat edilmelidir. Birincisi onları soyduktan sonra bol
suyla yıkayın ve kurutun. Kesik yerlerinden açığa çıkan nişasta, bir tutkal
gibi parçaları birbirine yapıştırır.
İkincisi ise kızartıktan sonra tabağa hemen alıp, tuzlamak gerekiyor.
Çünkü tuz buharı ve fazla yağı emer.
Ayrıca tuz kızartmanın kıtırlaşmasını sağlar.
0 yorum:
Yorum Gönder