RSS

6 Ekim 2015 Salı

DOMATES SALÇASI

domates salçasını evde kendiniz hazırlıyabilirsinizMalzeme:
5 kg yumuşak domates
Yarım kg kaya tuzu
Gerekirse zeytinyağı

Yapılışı:

Domatesleri yıkayın ve ortadan ikiye ayırın. Geniş bir kaba alıp, üzerine tuzu koyun. 1 gün bekletin. Sonra domatesleri kevgirden geçirin. Posayı atın. Kalan kısmı kumaş bir torbaya koyup, süzülene dek bekletin. Torbada domates püresi kalacaktır. Bunu geniş bir tepsiye alın. Güneşte arada bir karıştırarak 2 gün bekletin. Püreyi tencereye alıp, üzerine az zeytinyağı gezdirin. Kısık ateşte kavurun. Kavanoza doldurun. Üzerini dolduracak kadar zeytinyağı ekleyip buzdolabında saklayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...