RSS

6 Ekim 2015 Salı

SAÇAKLI TATLI


Malzemeler:
1 paket margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
100 gr tel kadayıf
Şerbet İçin: 5 çay bardağı toz şeker
5 çay bardağı su

Yapılışı:
Margarin, şeker ve yumurtayı mikserle birkaç dakika çırpalım. İçine kabartma tozu ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Hamurdan küçük toplar yapıp elimizle hafif bastırıp yassılaştıralım. Tepsiye dizelim. Üstlerine bir tutam kadayıf koyup ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. Şerbet malzemelerini karıştırıp kaynatalım. Pişen sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...