RSS

6 Ekim 2015 Salı

SALATALIK TURŞUSU


sofralarımızın vazgeçilmez turşularından biri salatalık turşusuMalzeme:
2 kg turşuluk salatalık
10-15 diş sarımsak
3 çorba kaşığı kaya tuzu
1 adet limon
2 su bardağı üzüm sirkesi
5-6 yaprak kereviz sapı

Yapılışı:
12 su bardağı suda kaya tuzunu eritin. Bir gece beklesin. Salatalıkları yıkayıp sularının süzülmesi için süzgece koyun. İçlerine su geçmesi için iğne ile birkaç yerinden delin. Salatalıkları kavanoza diklemesine yerleştirin. Aralarına ayıklanmış sarımsakları katın. Beklemiş olan suya, 2 su bardağı üzüm sirkesini ilave edip, kavanoza boşaltın. Üzerine dilimlediğiniz limonları dizin. En üste kereviz yapraklarını yerleştirin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde bekletin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...