2 kg
turşuluk salatalık
10-15 diş
sarımsak
3 çorba
kaşığı kaya tuzu
1 adet limon
2 su bardağı
üzüm sirkesi
5-6 yaprak
kereviz sapı
Yapılışı:
12 su
bardağı suda kaya tuzunu eritin. Bir gece beklesin. Salatalıkları yıkayıp
sularının süzülmesi için süzgece koyun. İçlerine su geçmesi için iğne ile
birkaç yerinden delin. Salatalıkları kavanoza diklemesine yerleştirin.
Aralarına ayıklanmış sarımsakları katın. Beklemiş olan suya, 2 su bardağı üzüm
sirkesini ilave edip, kavanoza boşaltın. Üzerine dilimlediğiniz limonları
dizin. En üste kereviz yapraklarını yerleştirin. Kavanozun kapağını sıkıca
kapatın. Serin bir yerde bekletin.
0 yorum:
Yorum Gönder