RSS

8 Ekim 2015 Perşembe

SEBZELİ FİRİK


yöresel firik ile yapılan sebzeli pilav tarifi4 Kişilik
Malzemeler
2 su bardağı firik
1 adet küçük patlıcan
1 adet küçük kabak
1 adet salçalık kırmızı biber
1 adet soğan
45 gr tereyağı
4 su bardağı sıcak su
Tuz

Yapılışı
Kabağı soyun. Patlıcanları alacalı soyun. Küp halinde her ikisini de doğrayın. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, küp halinde doğrayın. Tereyağını eritin. Kıyılmış soğanları ekleyip, kavurun. Patlıcanları süzün. Tencereye önce patlıcanları, kabakları ve biberleri de ekleyip hepsini kavurun. Firik bulgurunu yıkayıp ekleyin ve üzerine sıcak suyu ilave edin. Tuzla tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...