Malzemeler:
500 gr
semizotu
1,5 su
bardağı yoğurt
2 adet orta boy salatalık
1 çay kaşığı
tuz
1 diş
sarımsak
Bir çay
bardağı kadar ceviz içi
Sos İçin:
4 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı
kırmızı toz biber
Yapılışı:
Yoğurdu bir
cam kasede iyice çırpın. Dövülmüş sarımsağı yoğurda ilave edip,
karıştırın.Ayıklanmış, yıkanmış ve elle saplarından ayrılmış semizotunu ilave
edin. Ceviz içlerini elinizle ufak parçalar halinde kırın. Bunları da
semizotuna ilave edin. Tuz da katarak karıştırın. Diğer tarafta kırmızı biberi
tavada ısıtılmış zeytinyağında yakın. Zeytinyağını semizotunun üzerine
gezdirin.
0 yorum:
Yorum Gönder