4 Kişilik
Yarım su bardağı nohut
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı pirinç
4 su bardağı su
3 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Yapılışı:
Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu dökerek haşlayın.
Bulgur ve pirinci bir tencereye koyun. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip
haşlayın. Nohudu da ekleyip bir taşım kaynatın. Soğumaya bırakın. Süzme yoğurda
çorbanın suyundan azar azar ekleyerek çırpın ve yavaşca bakliyata ekleyin.
Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve naneyi ekleyip karıştırın. Çorbanın üzerine
gezdirip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder