4 kişilik
2 su bardağı
yağsız süt
1 adet büyük
boy kereviz
1 adet limon
2-3 dal
kereviz sapı
1 adet küçük
boy soğan
2 çorba
kaşığı zeytinyağı
1 diş
sarımsak
3 su bardağı
su, dereotu
Yapılışı:
Kerevizi
temizleyip, iri küp şeklinde doğrayıp, kararmaması için limonlu suyun içinde
bekletin. Sapları doğrayın ve bir tarafta bekletin. Kıyılmış soğanı
zeytinyağında kavurun. Üzerine süt ve suyu katıp, kaynamaya bırakın. Sonra
içine kereviz, kereviz sapı ve sarımsak ilave edip, pişmeye bırakın. Kereviz
yumuşadıktan sonra ocaktan alıp, tuzu ilave edin. Çorbayı blenderden geçirin ve
tekrar tencereye alın. Bir taşım kaynattıktan sonra kıyılmış dereotu ile
süsleyip, servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder