6 Kişilik
500 gr dana
kıyma
1 adet kuru
soğan
3 dilim
bayat ekmek
1 adet
yumurta (köfte için)
2 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 yemek
kaşığı galeta unu
1’er çay
kaşığı tuz ve karabiber
½’şar çay
kaşığı kimyon ve yenibahar
İç Harç
İçin:
3-4 adet
katı yumurta
1 su bardağı
haşlanmış bezelye
2 adet ince
haşlanmış havuç
Yapılışı:
Kıyma,
rendelediğiniz soğan ve yumurta yoğrulur. İçine ıslatıp ufaladığınız bayat
ekmekler, tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar serpilir. İyice yoğrulur. Üzeri
kapatılıp bir saat buzdolabında bekletilir.
İçi için
haşlanan havuçlar uzunlamasına 4’e bölünür. Yumurtaların kabukları soyulur.
Köfte
harcını yağlanmış fırın tepsisine alınır. Dikdörtgen olarak 1 cm kalınlığında
yayılır.
Köfte
harcının üzerine bezelyeler, havuçlar ortaya uzunlamasına konur. Bütün haldeki
yumurtalar da aralara yerleştirilir. Et iki uzun kenarından üstte toplanıp rulo
haline getirilir. Bu işlem sırasında elinizi ıslatırsanız daha kolay şekil
verirsiniz. Rulo köftenin üzerine birkaç parça tereyağı eklenir 175 derecede alt-üst ayarlı fırında en az 45
dakika pişirilir. Ara ara tepsiye akan yağlar alınır, köftenin üzerine dökülür
ki köfte kurumasın. Piştikten sonra rulo köftenin ılınması beklenir. Sonra iki parmak kalınlığında köfte kesilir ve
servis edilir.
Arzu
edilirse üzerine domates sos hazırlayarak da servis yapılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder