RSS

30 Ekim 2015 Cuma

YUMURTALI RULO KÖFTE


6 Kişilik

lezzetli, misafirlerinizi ağırlarken sunabileceğiniz bir yemek yumurtalı rulo köfteMalzemeler:
500 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
3 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta (köfte için)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı galeta unu
1’er çay kaşığı  tuz ve karabiber
½’şar çay kaşığı kimyon ve yenibahar

İç Harç İçin:
3-4 adet katı yumurta
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet ince haşlanmış havuç

Yapılışı:
Kıyma, rendelediğiniz soğan ve yumurta yoğrulur. İçine ıslatıp ufaladığınız bayat ekmekler, tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar serpilir. İyice yoğrulur. Üzeri kapatılıp bir saat buzdolabında bekletilir.
İçi için haşlanan havuçlar uzunlamasına 4’e bölünür. Yumurtaların kabukları soyulur.
Köfte harcını yağlanmış fırın tepsisine alınır. Dikdörtgen olarak 1 cm kalınlığında yayılır.
Köfte harcının üzerine bezelyeler, havuçlar ortaya uzunlamasına konur. Bütün haldeki yumurtalar da aralara yerleştirilir. Et iki uzun kenarından üstte toplanıp rulo haline getirilir. Bu işlem sırasında elinizi ıslatırsanız daha kolay şekil verirsiniz. Rulo köftenin üzerine birkaç parça tereyağı eklenir  175 derecede alt-üst ayarlı fırında en az 45 dakika pişirilir. Ara ara tepsiye akan yağlar alınır, köftenin üzerine dökülür ki köfte kurumasın. Piştikten sonra rulo köftenin ılınması beklenir. Sonra  iki parmak kalınlığında köfte kesilir ve servis edilir.

Arzu edilirse üzerine domates sos hazırlayarak da servis yapılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...