RSS

6 Kasım 2015 Cuma

BAL KABAKLI VE HAVUÇLU MEZE

Malzemeler:
havuç ile balkabağının farklı bir sunumu
2 adet havuç rendesi,(1 kaşık yağda kavrulacak)
1 dilim bal kabağı rendesi(1 kaşık yağda kavrulacak)
400 gr süzme yoğurt
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak rendesi
taze nane yaprakları
3 adet büyük boy salatalık (sunum için)
Yapılışı:
Kavrulmuş sebzelerimizin içine doğramış dereotumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Diğer yanda süzme yoğurdumuzun içine tuz ve sarımsağımızı ekleyip karıştırıyoruz. Sebzelerimizle birleştirip kenara alıyoruz. İster bu şekilde servis edebilirsiniz. 
İsterseniz salatalıklarımızı incecik dilimler halinde uzun dilimleyin.( Eğer salatalıklar sert ve kıvrılmıyorsa üzerine 1 tutam tuz serpip hafifçe yumuşamasını sağlayabiliriz. ) 
Yuvarlak halde çanak haline getirip bir adet nane yaprağını kürdanla beraber tutturup içine  hazırladığımız mezeden koyup ikramlarımızı hazırlayabiliriz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...