Malzemeler:
1 dilim bal kabağı rendesi(1 kaşık yağda kavrulacak)
400 gr süzme yoğurt
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak rendesi
taze nane yaprakları
3 adet büyük boy salatalık (sunum için)
Yapılışı:
Kavrulmuş sebzelerimizin içine doğramış dereotumuzu
ekleyip karıştırıyoruz. Diğer yanda süzme yoğurdumuzun içine tuz ve
sarımsağımızı ekleyip karıştırıyoruz. Sebzelerimizle birleştirip kenara
alıyoruz. İster bu şekilde servis edebilirsiniz.
İsterseniz salatalıklarımızı incecik dilimler halinde uzun
dilimleyin.( Eğer salatalıklar sert ve kıvrılmıyorsa üzerine 1 tutam tuz
serpip hafifçe yumuşamasını sağlayabiliriz. )
Yuvarlak halde çanak haline getirip bir adet nane
yaprağını kürdanla beraber tutturup içine hazırladığımız mezeden koyup ikramlarımızı
hazırlayabiliriz.
0 yorum:
Yorum Gönder