Malzemeler (6-8 kişilik):
• 1 kg ince pırasa
• 2 adet orta boy haşlanmış patates
• 350 gr kıyma
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 yumurta
Üstünü bulamak için:
• 3-4 kaşık un
• 2 adet yumurta
Kızartmak için:
• 4 yemek kaşığı (140 gr) tereyağ veya sıvı yağ
Hazırlanışı:
Pırasaları ayıklayıp, ortadan 4'e bölelim ve 1cm.lik parçalar halinde
doğrayalım. Erittiğimiz tereyağımızın içinde yumuşayana
kadar kavuralım. Diğer taraftan haşlanmış patatesleri ezelim. Yoğurma kabının
içine soğuyan pırasaları, patatesi, baharatı, kıymayı ve yumurtayı ekleyelim ve
iyice yoğuralım. Bu karışımı 30 dk kadar dolapta bekletelim. Daha sonra yassı
köfteler hazırlayalım; önce una sonra yumurtaya bulayalım ve kızartalım.
Püf Noktası:
Kavurduğumuz pırasalar ve haşlanmış patatesler ne kadar soğuk olursa,
köftelere şekil vermekte o kadar kolay olur.
0 yorum:
Yorum Gönder