6 adet kare milföy hamuru
Kreması için:
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet çubuk vanilya
2 adet muz
Pudra şekeri – üzeri için
Yapılışı:
Milföyleri buzluktan çıkarıp, açılmasını bekleyin. Daha sonra fırın
tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin ve milföyleri üzerine dizin.
Milföylerin üzerine de yağlı kağıt serip bir tane fırın tepsisini ağırlık
yapması için üzerine yerleştirin.
Bunu yapmamızın sebebi milföylerin fazla kabarmasını engellemek.
Milföyleri daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika
pişirin.
Ardından çıkan milföyleri soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla ikiye
bölerek (yatay) inceltin.
Krema için, tüm malzemeleri bir tencereye alın ve kısık ateşte sürekli
karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya dek pişirin.
Krema soğuduktan sonra sıkma torbasına alın. Bir milföyü önünüze alın ve
içerisine ince dilimlenmiş muz dizin ve kremadan sıkın. Ardından üzerine ikinci
milföyü koyup yeniden muz ve krema yerleştirin. Son olarak en üste bir milföy
daha koyup pudra şekeri serperek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder