Hamur için;
4 yemek kaşığı (140 gr) tercihen tereyağı (margarin de olabilir)
3,5 su bardağı (400 gr) un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı (200 ml ) su (su yerine süt kullanırsak daha lezzetli oluyor)
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı (200 gr) çekirdek içi
Yapılışı:
Hamurumuz için gerekli bütün malzemeleri geniş bir
kapta yoğurup 1 saat
kadar dinlendiriyoruz. Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde
parçalara ayırıp her bir
parçadan 20cm uzunluğunda ince çubuklar açıyoruz.
Hazırladığımız çubukları
165 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Daha sonra fırının içinde
soğumaya bırakıyoruz. Tamamen soğuduktan sonra
fırınımızı bu sefer 140
dereceye ayarlayıp, 20 dk kadar daha pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra tazeliğini
koruması için ağzı kapalı kaplarda saklıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder