RSS

9 Kasım 2015 Pazartesi

AYÇEKİRDEKLİ ÇUBUKLAR

evde hazırlayacağınız annemizin tarifine göre yapılan galeta tarifiMalzemeler (6-8 kişilik): 
Hamur için; 
4 yemek kaşığı (140 gr) tercihen tereyağı (margarin de olabilir)
3,5 su bardağı (400 gr) un 
1 tatlı kaşığı tuz 
2 tatlı kaşığı şeker 
1 su bardağı (200 ml ) su (su yerine süt kullanırsak daha lezzetli                                                                                                                                                        oluyor)
1 tatlı kaşığı kuru maya 
1 su bardağı (200 gr) çekirdek içi 

Yapılışı:
Hamurumuz için gerekli bütün malzemeleri geniş bir kapta yoğurup 1 saat 
kadar dinlendiriyoruz. Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp her bir 
parçadan 20cm uzunluğunda ince çubuklar açıyoruz. Hazırladığımız çubukları 
165 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra fırının içinde 
soğumaya bırakıyoruz. Tamamen soğuduktan sonra fırınımızı bu sefer 140 
dereceye ayarlayıp, 20 dk kadar daha pişiriyoruz. Soğuduktan sonra tazeliğini 
koruması için ağzı kapalı kaplarda saklıyoruz. 




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...