Malzemeler:
1 adet kuru
soğan
10 su
bardağı et suyu veya su
2 çorba
kaşığı tereyağ
Tuz ve
karabiber
Terbiyesi
İçin:
2 adet
yumurta sarısı
1 su bardağı
süt
Yapılışı:
Kuru soğanı
rendeleyin. Yağda pembeleşene kadar kavurun. Rendelediğiniz patatesleri de kuru
soğanlara ilave edin. 2 dakika daha kavurun. Et suyu veya suyu sıcak olarak
ilave edelim, patatesler kıvam alana kadar pişirelim. Daha sonra çorbayı
blendardan geçirip, altını kısalım.
Terbiyesi
için yumurta sarılarını süt ile çırpalım. Bu karışıma çorbadan 2 kepçe su
alarak ılıklaştıralım ve çorbanın içine geri dökelim. Bir iki dakika daha
kaynatalım. Altını kapatalım.
Tereyağında
kırmızı biberi kızdırıp çorbanın üzerine dökelim. Servis ederken yağda
kızartılmış küçük küpler halinde
kesilmiş ekmeklerden de üzerine koyabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder