RSS

21 Kasım 2015 Cumartesi

ET SUYU NASIL HAZIRLANIR?


et suyu hazırlamanın tarifiMalzeme:
1 kg sığır eti veya 2 kg sığır but kemiği
1 adet havuç
1 adet pırasa
1 adet küçük kereviz veya yaprağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz veya sapı
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
Yeterince tuz
Yapılışı:
Etin veya kemiğin kanının çıkması için iri parçalar halinde parçalayın. Soğuk suda 20 dakika bekletin. Diğer tarafta sebzeleri yıkayıp iri parçalar halinde doğrayın. Eti süzdürdükten sonra sebzelerle beraber büyükçe bir tencereye koyun. 3-4 litre suyu tuz ve karabiberle tencereye ilave edip, ağzı açık olarak kuvvetli ateşte kaynatmaya bırakalım. Suyun yüzeyinde oluşan köpükleri bir kevgir yardımıyla alıp, atalım. Köpük kalmayıncaya kadar 2,5- 3 saat kadar kaynatalım. Daha sonra et suyunu süzgeçten geçirelim. Soğuduktan sonra küçük kaplara döküp buzlukta dondurabilir ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Eğer isterseniz sığır yerine koyun da kullanabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...