1 kg sığır
eti veya 2 kg sığır but kemiği
1 adet havuç
1 adet
pırasa
1 adet küçük
kereviz veya yaprağı
1 adet kuru
soğan
2 diş
sarımsak
1 demet
maydanoz veya sapı
1 adet defne
yaprağı
1 çay kaşığı
tane karabiber
Yeterince
tuz
Yapılışı:
Etin veya
kemiğin kanının çıkması için iri parçalar halinde parçalayın. Soğuk suda 20
dakika bekletin. Diğer tarafta sebzeleri yıkayıp iri parçalar halinde doğrayın.
Eti süzdürdükten sonra sebzelerle beraber büyükçe bir tencereye koyun. 3-4
litre suyu tuz ve karabiberle tencereye ilave edip, ağzı açık olarak kuvvetli
ateşte kaynatmaya bırakalım. Suyun yüzeyinde oluşan köpükleri bir kevgir
yardımıyla alıp, atalım. Köpük kalmayıncaya kadar 2,5- 3 saat kadar kaynatalım.
Daha sonra et suyunu süzgeçten geçirelim. Soğuduktan sonra küçük kaplara döküp
buzlukta dondurabilir ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Eğer
isterseniz sığır yerine koyun da kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder