Malzeme:
2 kutu ton
balığı
4 adet
haşlanmış patates
1 adet kuru
soğan
1 tatlı
kaşığı kırmızı pul biber
½ tatlı
kaşığı kuru nane
10 adet
siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
4 sap
maydanoz
1 adet
kıvırcık yeşil salata
Sos İçin:
Sıvıyağ,
limon, yeterince tuz ve karabiber
Süslemek
İçin:
2 adet
domates
4 adet taze
soğan
Yapılışı:
Kıvırcık
salatayı bol suda yıkayın ve yapraklarını ince ince kıyın. Servis tabağına
alalım. Patatesleri halka halka doğrayalım. Kuru soğanı piyazlık doğrayıp tuz
ve maydanoz sapıyla ovun. Zeytinleri ikiye bölelim. Soğanı, zeytin, nane,
kırmızı pul biber ve zeytinlerle harmanlayıp, yeşilliklerin üzerine dökelim.
Üzerine yağını süzdürdüğümüz ton balıklarını koyalım.
Tabağın
kenarlarını domates ve taze soğanlarla süsleyelim.
Bir kapta
çırptığımız limon, tuz, sıvıyağ ve karabiberli sosu salatamızın üzerine
gezdirelim. Servise hazır.
0 yorum:
Yorum Gönder