RSS

18 Kasım 2015 Çarşamba

KOLAY ŞÖBİYET


yufka ile hazırlanan tatlılardan biri olan bu tarif hem baklava hem de muhallebiyi hatırlatıyorMalzeme:
3 adet yufka
125 gram margarin
4 çay bardağı sıvıyağ
Antep fıstığı veya fındık





İç Malzeme:
½ litre süt
½ su bardağı irmik
3 çorba kaşığı tozşeker
¼ paket margarin

Şurup Malzemesi:
3 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su

Yapılışı:
Önce şurup malzemelerini bir tencereye koyup, kıvama gelinceye kadar kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
İrmik, tozşeker ve sütü bir tencerede karıştıralım. Kısık ateşte muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alıp içine margarini koyup, karıştıralım. Çırparak soğutalım.
Yufkalar arasına eritilmiş margarini sürerek üst üste koyalım. Sürülen margarin soğuduktan sonra yufkaları 8x8 cm kareler halinde keselim. Bunların ortasına soğuyan muhallebiden koyup, muska şeklinde saralım. Katladığımız kısmı yağlanmış olan tepsinin kenar kısmına gelecek şekilde yerleştirelim. İkinci parçanın katlı kısmı, bir önce koyduğumuz şöbiyetin sivri ucunun üzerine basacak şekilde dizelim. Hazırladığımız şöbiyetlerin hepsini, tepsiye bu şekilde dizelim.

Üzerine yarı seviyeye çıkacak kadar sıvıyağ döküp, orta ısılı fırında üstü renk alıncaya kadar pişirip, fırından çıkartalım. Tepsideki fazla yağı iyice süzüp, aldıktan sonra soğuttuğumuz şerbeti üzerine döküp, çekmesini sağlayalım. En üstüne de çekilmiş Antep fıstığı veya fındık ile süsleyip, servis yapalım. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...