3 adet yufka
125 gram
margarin
4 çay
bardağı sıvıyağ
Antep
fıstığı veya fındık
İç Malzeme:
½ litre süt
½ su bardağı
irmik
3 çorba
kaşığı tozşeker
¼ paket
margarin
Şurup Malzemesi:
3 su bardağı
tozşeker
2,5 su
bardağı su
Yapılışı:
Önce şurup
malzemelerini bir tencereye koyup, kıvama gelinceye kadar kaynatalım ve
soğumaya bırakalım.
İrmik,
tozşeker ve sütü bir tencerede karıştıralım. Kısık ateşte muhallebi kıvamını
alıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alıp içine margarini koyup, karıştıralım.
Çırparak soğutalım.
Yufkalar
arasına eritilmiş margarini sürerek üst üste koyalım. Sürülen margarin
soğuduktan sonra yufkaları 8x8 cm kareler halinde keselim. Bunların ortasına
soğuyan muhallebiden koyup, muska şeklinde saralım. Katladığımız kısmı
yağlanmış olan tepsinin kenar kısmına gelecek şekilde yerleştirelim. İkinci
parçanın katlı kısmı, bir önce koyduğumuz şöbiyetin sivri ucunun üzerine
basacak şekilde dizelim. Hazırladığımız şöbiyetlerin hepsini, tepsiye bu
şekilde dizelim.
Üzerine yarı
seviyeye çıkacak kadar sıvıyağ döküp, orta ısılı fırında üstü renk alıncaya
kadar pişirip, fırından çıkartalım. Tepsideki fazla yağı iyice süzüp, aldıktan
sonra soğuttuğumuz şerbeti üzerine döküp, çekmesini sağlayalım. En üstüne de
çekilmiş Antep fıstığı veya fındık ile süsleyip, servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder