RSS

4 Kasım 2015 Çarşamba

VEJETERYAN PİZZA


Bu tarifi televizyondaki Ver Fırına programında görüp denemiştim. Gerçekten lezzetli ve kolay bir tarif.


Malzemeler:
vejteryanlar için ideal lezzetli bir pizza ayrıca kabağın farklı bir hali5-6 adet kabak
2-3 diş sarımsak
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kekik
4-5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
100 gr cheddar peyniri (eski kaşarda olabilir)
Tuz, karabiber
Sos İçin:
4 tane orta boy domates
1 tatlı kaşığı esmer şeker (veya beyaz şeker)
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Pul biber
6-7 yaprak fesleğen
Üzeri İçin:
200 gr Mozerella peyniri
150 gr mantar
Yeşil ve siyah zeytin
Pizza Hamurunu Hazırlama:
Kabakları rendeleyin. Tuz ve karabiberle ovun. Suyunu salınca bir bezin içine alıp, fazla suyunu sıkın. Kalan malzemeleri içine ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırın. Ne çok fazla nemli ne de çok kuru olmamalı. Pişirme kağıdını tepsinize yerleştirin. Üzerine bu karışımı döküp ince bir şekilde yayın. 190 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Sosun Yapılışı:
Domateslerin kabuklarını soyun. Dörde bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Ufak ufak doğrayın. Biberi de ufak parçalar halinde doğradıktan sonra fesleğen dışındaki malzemeleri tavaya alın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp fesleğen yapraklarını içine atın.
Bu sosu fırından çıkan pizzanızın üzerine döküp, bunların üzerine Mozarella peynirini, zeytinleri  ve mantarları ekleyin. Peynir eriyene kadar tekrar fırına atın. Peynir eridikten sonra servise hazırdır.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...