Bu tarifi
televizyondaki Ver Fırına programında görüp denemiştim. Gerçekten lezzetli ve
kolay bir tarif.
Malzemeler:
2-3 diş
sarımsak
2 adet
yumurta
1 tatlı
kaşığı kekik
4-5 yemek
kaşığı un
1 tatlı
kaşığı nişasta
100 gr
cheddar peyniri (eski kaşarda olabilir)
Tuz,
karabiber
Sos İçin:
4 tane
orta boy domates
1 tatlı
kaşığı esmer şeker (veya beyaz şeker)
1 yemek
kaşığı elma sirkesi
Pul biber
6-7
yaprak fesleğen
Üzeri
İçin:
200 gr
Mozerella peyniri
150 gr
mantar
Yeşil ve
siyah zeytin
Pizza Hamurunu Hazırlama:
Kabakları
rendeleyin. Tuz ve karabiberle ovun. Suyunu salınca bir bezin içine alıp, fazla
suyunu sıkın. Kalan malzemeleri içine ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırın.
Ne çok fazla nemli ne de çok kuru olmamalı. Pişirme kağıdını tepsinize
yerleştirin. Üzerine bu karışımı döküp ince bir şekilde yayın. 190 derecelik
fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Sosun Yapılışı:
Domateslerin
kabuklarını soyun. Dörde bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Ufak ufak doğrayın.
Biberi de ufak parçalar halinde doğradıktan sonra fesleğen dışındaki
malzemeleri tavaya alın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp
fesleğen yapraklarını içine atın.
Bu sosu
fırından çıkan pizzanızın üzerine döküp, bunların üzerine Mozarella peynirini,
zeytinleri ve mantarları ekleyin. Peynir
eriyene kadar tekrar fırına atın. Peynir eridikten sonra servise hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder