Malzemeler:
1 kg taze
veya kuru iç bakla
5 adet büyük
boy kuru soğan
1 demet
dereotu
1 su bardağı
sıvıyağ
1 tatlı
kaşığı tozşeker
Yeterince
tuz
Yapılışı:
Kuru iç
baklamızı en az 2 saat öncesinden ıslatalım. (Eğer kuru baklanız kabuklu ise
6-7 saat önceden ıslatıp, kabuklarını soymanız gerekir) Kuru soğanları ince
ince doğrayıp, sıvıyağda pembeleşinceye kadar pişirelim. Kuru baklaları ilave
ederek 3 dakika pişirelim. Tuzu, tozşekeri ve üzerini 3 parmak geçecek kadar
suyu ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ısılı ateşte pişirin. Tencerenin dibinin tutmaması için
arada karıştırın. Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapın. İyice pişen baklaları
püre haline getirin. Dereotlarını kıyın ve yarısını tencereye katın. Eğer
baklalar suyunu çekmemişse ağzı açık olarak biraz daha pişirin. Daha sonra
önceden ıslattığımız kenarlı bir servis tabağına boşaltıp, iyice soğumasını
bekleyelim. Üzerlerine dereotunun kalanını serpelim.
0 yorum:
Yorum Gönder