RSS

5 Aralık 2015 Cumartesi

FAVA

mezelerin vazgeçilmezi baklayla hazırldağımız fava tarifi
Malzemeler:
1 kg taze veya kuru iç bakla
5 adet büyük boy kuru soğan
1 demet dereotu
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yeterince tuz
Yapılışı:

Kuru iç baklamızı en az 2 saat öncesinden ıslatalım. (Eğer kuru baklanız kabuklu ise 6-7 saat önceden ıslatıp, kabuklarını soymanız gerekir) Kuru soğanları ince ince doğrayıp, sıvıyağda pembeleşinceye kadar pişirelim. Kuru baklaları ilave ederek 3 dakika pişirelim. Tuzu, tozşekeri ve üzerini 3 parmak geçecek kadar suyu ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ısılı ateşte  pişirin. Tencerenin dibinin tutmaması için arada karıştırın. Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapın. İyice pişen baklaları püre haline getirin. Dereotlarını kıyın ve yarısını tencereye katın. Eğer baklalar suyunu çekmemişse ağzı açık olarak biraz daha pişirin. Daha sonra önceden ıslattığımız kenarlı bir servis tabağına boşaltıp, iyice soğumasını bekleyelim. Üzerlerine dereotunun kalanını serpelim. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...